POISTOT (HO 19.11.2015)

Edellinen - Seuraava - Nettisanomat lauantai 2010-04-03 - N:o 1124 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen


Valokuvaaja
Caj Bremer
19.2.-16.5.2010
Valokuvaaja Caj Bremerin retrospektiivinen näyttely esittelee hänen tuotantoaan 1950-luvulta lähtien.
Ateneum
Kaivokatu 2, 00100 HELSINKI
Aukioloajat: ti, pe 10–18
ke, to 10–20 la, su 11–17
Pääsymaksut:
Normaali pääsymaksu 9 €
Alennettu pääsymaksu 7 €
Alle 18-vuotiaat maksutta.
Onerva - Kaupungin naiset 25.03.- 29.08.2010
Näyttely luo elämyksellisen näkökulman 1910-luvun helsingittären kulturelliin elämään kirjailija ja kriitikko L. Onervan silmin. 

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957: TV - Televisio

N:o
1124b

Lauantai
2010-04-03
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Viikkosanomat 1957. 1.2.1957. No 5. Työttömät. Kuvat: Caj Bremer ja Simopekka Nortamo.

Simopekka Nortamo
Työttömät

1. Vilho Savolainen, 42, sekätyömies, taiteilija. Kuva Caj Bremer.
2. Paul Kauhanen, 33, sekatyömies. Kuva Caj Bremer.
3. Kanne Pöyhönen, 59, sekatyömies. Kuva Caj Bremer.
4. Lauri Kontio, 36, sekatyömies, kauppa-apulainen. Kuva Caj Bremer.

Ylisosiaalisen työllisyyspolitiikan tulos: valtio omistaa työntekijät
5. Joulun alla seisahtui Saimaan saha Lappeenrannassa ja viisikymmentä miestä sai etsiä muita töitä. - Työnjohtaja Allan Tähtinen kiertelee äänetöntä tehdasta odottelee parempia vientisuhdanteita. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
6. Lappeenrantalaisten työttömien etäisin siirtotyömaa on Tarvon pikatien teko lähellä Kauniaisten kauppalaa hieman Helsingistä länteen. Tämän työmaan kortistosta otetut ovat Kouvolan työvoimapiitistä. Kuva Caj Bremer.
7. Lappeenrannan työllisyyslautakunnan monitoiminen ja -taitoinen sihteeri Hannes Räty ja konttoristi Stlvia Miettinen hoitavat kaupungin työttömyyskortistoa ja koettavat ratkoa asiakkaittensa pulmia. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Lappeenranta: Sekatyömiesten eli työttömyyden kaupunki
8. Yli viisisataa miestä on tänäkin talvena ehtinyt tältä työnvälitystoimiston yleisötuolilta työttömyyskortistoon ja edelleen työllisyys- tai työttömyystöihin. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
9. Lappeenrannan keskusta on uutta ja kaunista - mutta heti näiden etualalla näkyvien siistien rakennustwen takana levittäytyy suorastaan kurja hökkelikylä - köyhyyden ja työttömyyden valtakunta. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
10. Kortistoon pyrkijän täytyy olla "ilmeisesti julkisin varoin järjestettävän työn tarpeessa", joten työasioista neuvoteltaessa komea turkki ei ole paras mahdollinen asu eikä herätä juuri luottamusta työnhakijaan. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Lyhyen tähtäimen työttömyystöitä: viemärinkaivuuta ja metsänsiivousta

11. Naistyöttömyys on Lappeenrannassa hoidettu metsänsiivoustöillä. Lumen alta kuokkivat naiset vesoja juurineen puhdistaen tien varren metsiä. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
12. Rouva Elvi Homppi, kolmen pojan äiti ja miehestään eronnut on kortiston kautta joutunut metsänpuhdistukseen. Kaksi pojista on jo töissä, nuorin käy kansakoulua. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
13. Kahden miehen kahdentoista tunnin työn vaatii tämä kuoppa kivikovaksi jäätyneessä maassa. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
14. Viemärimonttuja Lappeenrannan Kangaskadulla. Noin sata työtöntä on kaupungin viemäritöissä. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Siirtotyömaa: työttömyys mahdollistaa työvoiman joukkosiirrot
15.Lappeenrantalaiset merimiehet Aarne Hirvikallio, 23, ja Toivo Houni, 17, ovat vaihteen vuoksi ja aikansa huilattuaan lähteneet työttömyystöihin, luomaan yrtomaata Tarvon pikatien työmaalta. Kuva Kaj Bremer.
16 ja 17. Vasemmalla Tarvon tietyömaan ajanmukainen ja siisti ruokala Koivuhovin majoitusalueella. Oikealla työmaan poliisi, 22 vuoden ikäinen konstaapeli Heino Mäki, jonka työnä on valvoa järjestystä etenkin tilipäivinä ja tarkistaa mahdolliset etsintäkuulutetut ja sakkolaiset, viimemainitut juumussakkoja etupääaaä. Kuvat Kaj Bremer.

Viikkosanomat 1.2.1957. No 5.
Isonna!


Kuvat:
Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu.

- Lähtö
- Työttömät
- Satuja saamarin ruotsiksi
- Salpausselkä
- Vastavirtaan
- Puijo ja presidentti

Isonna!

Simopekka Nortamo
Lähtö

1. Kenraalien kantamana on presidentti Paasikiven arkku siirtynyt alas portaita . nyt se nostetaan hautausautoon ja matka alkaa. Kuva Caj Bremer.
2. Puolison ja omaisten jälkeen seuraavat saattojoukossa viralliset vieraat - ensimmäisenä tasavallan presidentti adjutantteineen - joiden katseet vakavina tähyävät autoon nousevan arkun suuntaan. Presidentin takana on suurlähettiläs Lebedev ja Neuvostoliitosta hautajaisiin saapunut valtuuskunta. Yläportaalla suruasuinen rouva Gerda Ryti ja oikealla rouva Signe Relander. Kuva Caj Bremer.
3. Nuoret ylioppilaat ja asevelvolliset ovat tuoneet kirkosta seppeleet ja muodostavat kunniakujan arkun laskeutuessa alas Suurkirkon portaita sotilasrumpujen kumistessa taustamusiikkia. Kuva Caj Bremer.

Pirkko Greis
Siunaus

4. Syvän hiljaisuuden vallitessa laskettiin aamupäivän kuluessa seppeleet mustaan samettiin verhotun katafalkin ympärille. Kuva Caj Bremer.
5. Neuvostoliiton valtuuskunnan jäsenet istuivat kirkossa alttarin vasemmalla puolen suurlähettiläs ja rouva Lebedevin seurassa. Kuva Caj Bremer.
6. Hämäläis-osakunnan ylioppilaat kantoivat inspehtorin ja kuraattorin johdolla kunniajäsenensä J. K. Paasikiven arkkua matkan pään lähestyessä. Kuva Caj Bremer.
7. Tasavallan presidentti ja rouva Kekkonen toivat valkean neilikkaseppeleensä arkulle. Ylimpänä arkun juurella lepäsi rouva Paasikiven ruusuvihko. Kuva Caj Bremer.
8. Raskain askelin rouva Paasikivi seurasi puolisonsa viimeistä matkaa Hietaniemen valkolakkisten ylioppilaitten soihtuvartion reunustamalla tiellä. Kuva Caj Bremer.

Hautaus
9. Hämärä on jo ehtimyt pimeäksi, kun arkku lasketaan hautaan. Rouva Alli Paasikivi ja piispa E. G. Gulin. Kuva Caj Bremer.
10. Rouva Paasikiven tukena olivat hänen syvän surunsa hetkellä läheiset vanhat ystävät. Piispatar Gulin seisoi hänen vieressään hautauksen ajan Hietaniemessä. Kuva Caj Bremer.
11. Suomen lippu oli poistettu arkun kannelta, kun se lähestyi määränpäätään. Kantajina olivat presidentti Paasikiven ystävät, omaiset ja läheiset työtoverit. Kuva Caj Bremer.
12. Suruharsoon verhotut liput tervehtivät viimeisen kerran entistä presidenttiä, kun arkku laskettiin havujen ja kukkien reunustamaan hautaan. Kuva Caj Bremer.

Viikkosanomat 4.1.1957 No 1
, Isonna!



Haku arkistosta

nettisanomat
2003 alkaen
Vuodet 1999-2002 täällä!



"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



Nettisanomat. Lauantai 2010-04-03 - N:o 1124b - Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu. - Lähtö - Työttömät - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-04-03 ja 05, nettiin 2010-04-05, linkkejä 2010-04-
05.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  
Erilliseksi sivuksi 2010-04-08,

Nettisanomat 2010/04/03 - Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Työttömät - Lähtö. J.K. Paasikivi - hautajaiset - siunaus. - Nettisanomat lauantai 03.04.2010 - etusivukaksi - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1124b.


Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Nettisanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!

 

2012-05-12: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Maanantai 07.03.2016.)